Uvjeti korištenja internet trgovine

 1. Korištenje i izmjene

Ovi opći Uvjeti i pravila odnose se na korištenje Internet prodavaonice, odnosno web domene PASOS

Usluge Internet prodavaonice dostupne su na internetskim stranicama http://www.pasos.com.hr, dalje u tekstu Internet prodavaonica.

Ako se ne slažete s Uvjetima i pravilima korištenja Internet prodavaonice, molimo Vas nemojte koristiti web stranice Internet prodavaonice.

 1. Uvjeti kupnje

Ovim se Uvjetima i pravilima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama. Postupak te uvjeti kupnje/prodaje robe putem Internet prodavaonice definirani su kroz sljedeće etape:

Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda obrta PASOS posredstvom Internet prodavaonice. Sve cijene izražene su u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn). Artikli se isporučuju po cijenama važećim na dan naručivanja. Obveznik nije u sustavu PDV-a, PDV nije obračunat temeljem čl. 90 st.1 i st.2 Zakona o PDV-u (Narodne Novine br. 73/13).

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupnje.

Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom kupnje, molimo Vas da u čim skorijem roku obavijestite nas o nastalim promjenama putem e-mail adrese: pasos.pomagala@gmail.com ili putem telefona +385951999853. Naručitelj tj. kupac odgovara za ispravnost svih unesenih podataka prilikom kupnje artikala.

2.1. Naručivanje robe

Proizvodi se naručuju elektroničkim putem.

Obrt PASOS obvezuje se isporučiti sve naručene proizvode koje se dostavlja na adresu kupca. Ukoliko nismo u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirati ćemo kupca telefonski ili e-mailom po pitanju zamjenskog proizvoda ili otkazivanja naručenog proizvoda.

Slike proizvoda na Internet prodavaonici su ilustrativne prirode te slika koja ilustrira proizvod na internetskoj stranici ne mora u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.

2.2. Otprema robe

Naručena roba biti će zapakirana način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. Kupac je dužan prije preuzimanja pošiljku provjeriti, a eventualna vidljiva oštećenja odmah prijaviti te odbiti primiti oštećenu pošiljku.

2.3. Plaćanje robe

Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti obrtu PASOS jednim od načina plaćanja navedenih na stranicama Internet prodavaonice.

Način plaćanja

 • Po preuzimanju – vrijedi samo u Republici Hrvatskoj (pošiljku plaćate djelatniku pošte)
 • Plaćanje internet bankarstvom
 • Aircash karticom

2.4. Dostava narudžbe

Sve narudžbe šalju se putem pošte.

2.5. Povrat/Reklamacija robe

U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti reklamaciju e-mailom, telefonski ili pismeno sukladno zakonskim uvjetima i rokovima.

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

 • isporuka robe koja nije naručena
 • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja
 • moguća zamjena za manji ili veći broj ili drugi model
 • prihvaćamo povrat samo nenošene/nekorištene/neoštećene robe
 • prihvaćamo povrat u roku od 7 dana u izvanrednim situacijama (iznenadna smrt ljubimca) dok je pošiljka još na putu
 1. Intelektualno vlasništvo

Sadržaj Internet prodavaonice je zaštićen i svako komercijalno korištenje sadržaja na stranicama Internet prodavaonice morate prethodno kontaktirati kućnu radinost putem e-mail adrese pasos.pomagala@gmail.com ili putem broja telefona +385951999853

Marketinške aktivnosti

Zadržavamo pravo ponude različitih promotivnih aktivnosti različitim kupcima Internet prodavaonice.

Vrijednost narudžbe i dodatni troškovi

Cijena artikla i dostave ne uključuje eventualne carinske troškove niti bilo kakve posebne naknade odredišne države. Kupac snosi odgovornost za sve navedene troškove te se prije naručivanja treba informirati u ispostavi carinske uprave države u koju se paket šalje oko uvjeta i pravila te mogućih dodatnih troškova jer povrat sredstava uzrokovanih izmjenama carinske uprave države u koju se pošiljka šalje neće biti moguća.

Sve ostale nepredviđene troškove ne snosi obrt PASOS.

Dostava

Rok isporuke unutar Hrvatske 2-3 dana ako proizvod imamo na lageru, a 3-5 dana ako se proizvod radi po narudžbi.

Rok dostave u odredišnu državu iznosi do 14 radnih dana od dana zaprimanja narudžbe.

Povrat/Reklamacija

Reklamacije na proizvod uvažavamo sukladno zakonskim uvjetima i rokovima. Uvjet za priznavanje je dostava artikla nad kojim se vrši prigovor, u originalnom pakiranju, o trošku kupca, na adresu:

Obrt PASOS
Stražnička 33b
10430 Samobor
Hrvatska